Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi

Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi

Kış aylarında bademcik iltihaplanması ve boğaz ağrısı şikâyetlerinde çok artış olmaktadır. Yüksek ateş ve boğaz enfeksiyonları çoğu insan için dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Bu durumda adaçayı ile yapılan gargaralar gerçek bir yardımcıdır. Adaçayı kürü Bademcik veya boğaz iltihabının (Faranjit) oluşumuna karşı da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir.

Gün boyu birkaç defa yapacağınız adaçayı gargarası ilk günlerde sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır. İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.
Adaçayı Gargarası nasıl Hazırlanır?
Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika demlenir.

Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir.

Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız.

Not: Aktarlardan satın alacağınız adaçayı hem çok daha ucuz hem de amacınıza daha uygundur.

Uyarı: Adaçayı, memleketimizde son yıllarda sıkca tüketilmeye başlanmış bir çaydır. Ancak, hamile bayanların hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayını temkinli kullanmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi söz konusu ise kesinlikle adaçayından uzak durmaları gerekir. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.

Soğuk algınlığı veya nezlenin yol açtığı boğaz ağrısı, aşağıdaki şu uygulamalarla biraz azaltılabilir
sıvı alımınızı arttırınız (Ballı sıcak çay, bilinen bir halk çaresidir).
Yatak odanızda bir nemlendirici veya buhar kaynağı bulundurunuz.
tuzlu su ile günde birçok kez boğazınızı gargara yapınız (Yarım bardak suya dörtte bir çorba kaşığı tuz konur).
Hafif ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.
Boğazı uyuşturan pastillerden kullanabilirsiniz.
Boğaz Ağrısına Ne iyi Gelir.

Boğaz ağrısı tıpta farenjit olarak bilinir. Yutak yani boğazın iltihaplanması sonucu farenjit olarak bilinen boğaz ağrısı gerçekleşir. Boğaz ağrısına yol açan çeşitli faktörler vardır. Bunlarda mikroplar ve metabolizmaya bağlı nedenler olmak üzere iki ana grupta bulunur. Bazı durumlarda ise bulunulan ortamın ısısına, ortam yer alan toza bağlı olarak boğaz ağrısı yaşanabilir.

Boğaz ağrısı her yaşta insanlar sıklıkla görülen sorunlar arasındadır. Ama en çok 4-7 yaş arası çocuklarda boğaz ağrısına daha çok rastlanılır.1 yaş altı çocuklarda ise boğaz ağrısı çok nadir olarak görülen durumlar arasındadır. Boğaz ağrısının belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Belirtilerde en büyük etken hastalığın neden kaynaklandığıdır. Boğaz ağrısı yol açan en büyük etmen virüslerdir, geri kalan unsurlar ise bakteriyel sebeplerden dolayı boğaz ağrısı yaşatır. Boğaz ağrısı bazı durumlarda tehlikeli olabilir ve önlem alınması gerekebilir. Mesela bakteriye bağlı boğaz ağrısı varsa bu yüksekateşe yol açabilir. Ateş 40 dereceleri daha bulabilir. Virüse bağlı boğaz ağrısı olmuş ise genel olarak yüksek ateş görülen durumlar arasında değildir.

Boğaz ağrısının belli başlı belirtileri; ses kısıklığı, öksürük, boğaz hafif yanma, yorgunluk, nefeste koku, tozlu ortamda sorun yaşanması gibi durumlar boğaz ağrısının geli yorum dediği durumlardır. Boğaz ağrısı genelde 1-2 gün sürede geçer. Antibiyotikler ise boğaz ağrısı tedavisi için olumlu etkiler yapar. Hastalığın kısa sürede geçmesini sağlar.
Boğaz Ağrisina Ne iyi Gelir.

Hatmi boğaz ağrısına iyi gelme yönünde oldukça etkilidir. Hatminin hem köklerini, çiçeklerini ve yapraklarınından yapılacak efisyon ile boğaz ağrısından kurtulunabilir.

Adaçayı da boğaz ağrısı için faydalıdır. Özellikle ağızda gargara yapılarak kullanılırsa yararları ortaya çıkar. Gargara yapılacak karışım ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Normal vücut ısısı Sıcaklığı yeterli olacaktır.

Şakayık çiçeğiyle servi kozalağı ezilerek karıştırılır. Bal ilave ederek reçel kıvamınına gelmesi sağlanır. Hazırlanan reçel her yemek öncesi ve sonrasında 1' er çorba kaşığı yenir.

Boğaz Ağrısının Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kedi otu, Şakayık, Ada çayı, Servi kozalağı, Bal.

Hazırlanış Şekli: Kedi otunun saçakları kurutularak ezilir. On dakika süreyle suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen sıvı bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar karıştı rılır. Hazırlanan şurup ısıtılarak tedavi süresince günde üç bardak içilir. * Servi kozalağı dövülüp ezildikten sonra şakayık çiçeği ile reçel kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan reçelden yemek önce ve sonrası bir çorba kaşığı yenir.
* On dakika kaynar suda bırakılan ada çayı otu dem lenerek süzülür. Süzülen çay bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şurup tan ısıtılarak günde üç fincan içilir.
Boğaz İltihaplanmasının Bitkisel Tedavisi. Boğaz İltihaplanmasının Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
Nilüfer çiçeği, Mine çiçeği, Papatya, Ebe gümeci, Menekşe, Kara turp, Bal.
Hazırlanış Şekli:
Nilüfer çiçeği sıcak suda 20 dakika süreyle bek letilerek demlenir. Hazırlanan çay bal ile tatlandırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tedavi süresince ısıtılarak yemeklerden önce hastaya bir fincan içirilir.
* Mine çiçeği on beş dakika süreyle sıcak suda dem lenir. Süzülerek elde edilen çay bal ile tatlandırılır. Hazırlanan bu çay yatmadan önce ve tedavi süresince has taya bir bardak içirilir. * Ebe gümeci, papatya ve menekşe karışımından hazırlanan demleme, süzüldükten sonra bir kaba boşal tılarak gün boyu dinlendirilir. Dinlendirilen karışımdan günde üç fincan ısıtılarak içilir.
Boğaz Üşütmesinin Bitkisel Tedavisi.

Boğaz Üşütmesinin Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Hatmi çiçeği (Kırmızı gül), Mersin çiçeği, Şeker, Bal, Sirke.

Hazırlanış Şekli: Hatmi bitkisinin yaprakları sirke ile kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülerek elde edilen su ile gargara yapılır. * Hatmi bitkisinin tohumu, on dakika sıcak suda bek letilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Hazırlanan şuruptan, hastaya ılıtılarak içirtilir. Mersin ağacının çiçekleri kurutulduktan sonra dem lemesi yapılır. Şeker veya bal ilave edilerek elde edilen şerbet, tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içirilir. * Mersin ağacının meyvesinden ezilerek elde edilen pelte, bal ile karıştırılarak yemekten önce hastaya bir çorba kaşığı yedirilir.
Boğaz Şişliğinin Bitkisel Tedavisi.

Boğaz Şişliğinin Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Mine çiçeği, Mersin yaprağı, Pelit, Sumak, Ayva yaprağı, Hatmi, Keten tohumu, Meşe kabuğu, Yumurta.

Hazırlanış Şekli:* Yeni derlenmiş mine çiçekleri sert bir zeminde ezilir. Elde edilen posa yumurta sarısı ile karıştırılarak yakı kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan yakı sıcak suya batırılmış tülbentin üzerine yayılarak hasta mahale konarak bandajlanır.
* Keten tohumu, hatmi kökü ve sumak yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım, bu lamaç haline getirildikten sonra bir tülbente yayılarak boğaza sarılır.
* Mersin yaprağı, pelit, ayva yaprağı ile meşe ka bukları yarım saat süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen posa bir tülbentte boğaza sarılırken, süzülerek hazırlanan sıvı yatmadan önce bir fincan ılık olarak içilir.

ADAÇAYI

Mide ve bagirsak gazlarini giderir. Mide bulantisini keser. Hazim sisteminin düzenli çalismasini saglar. Kan dolasimini hizlandirir. Kanamalari keser. Gögsü yumusatir. Öksürügü keser. Astim hastalari için yararlidir. Böbrekleri çalistirir. Sindirime iyi geliyor. Agiz, bogaz ve diseti antiseptigi olarak kullaniliyor.

AHUDUDU


Taze ve olgun döneminde ahududu yemek çok sifalidir. Vücuttaki toksinleri disari atar, kani temizler, kuvvet ve canlilik verir. Ayrica, çiçegi bulup kaynatabilirseniz, bu su hem göz hem bademcik iltihaplarinda tedavi edici rol oynar.

ALKOL

Biraz sulandirilan saf alkol her türlü yara, iltihap için ideal ilk yardım malzemesidir. Dolamalarda, apsenin olusmasina alkol engel olur. Evdeki sinirlenmelerde, bayilmalarda alkolle masaj çarçabuk ve iyi bir sonuç almaniza yarar. Evinizde mutlaka bulundurun.

ANASON


Hazmi kolaylastirir. Istahsizligi ve yemeklere karsi duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bagirsak gazlarini söktürür. Idrari arttirir. Öte yandan kusmayi ve ishali keser.

ANASON YAGI


İstahsizlik ve uykusuzluga iyi geliyor.

ASMA

Yapraklari ile yapilan ilaçlar kanamayi durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sariligi keser. Ishali durdurur.

ATKUYRUGU

Romatizmaya iyi gelir.

AYRIKOTU

Idrar söktürür. Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesine yardımcı olur. Buralardaki iltihaplari da giderir.

AYVA

Seker ve tanen gibi maddeler ihtiva eder. Vitamini boldur, ishal kesmek için en iyi ilaçtir. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanilir. Hastaya günde 30 gr'dan 10 gr'a kadar ayva surubu verilebilir. Çekirdekleri bazi ekzamalarda çok iyi sonuç verir.

BADEMYAGI

Küçük çocuklarin kabizliginda 1 çay kasigi verilirse iyi gelir. 1 ölçü bademyagi 9 ölçü aci kuyu suyuna karistirildiginda yaniklara karsi birebirdir. Derinin su toplamasini önler.

BAKLA

Çiçegi ilaç olarak kullanilir. Idrar söktürücüdür. Vücuttaki zehirleri atar. Böbreklerinde tas olanlar bu ilaçtan çok fayda görür.

BAL

Besinlerin en güzelidir. Kuvvet, canlilik verir, nekahat döneminde hastanin ayaga kalkmasina yardım eder. Kansizliga, zayifliga iyi gelir. Çocuklarda bagirsaklari yumusatir, kabizliga iyi gelir.

BROKOLI

Kansere karsi bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthis bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikligini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarinda ender olarak bagirsak ve akciger kanseri görülür, kalp dolasim hastaliklarina da pek fazla rastlanmaz. Kadinlarda göğüs kanserini önler.

BUZ

Türlü sebeplerden dogan bulanti ve kusmalarda, akciger ya da mideden kan gelme halinde hastaya ufak buz parçalari yutturmak faydalidir. Apandisitli hastalarin karnina, beynine kan hücum etmis kimselerin basina buz parçasi koymak iyi gelir. Büyük bas agrilarinda da buz torbasi agri keser. Önemli not: Buz kesesini daima ve muhakkak ki iki yün parçasi arasinda tutarak uygulayin.

CIVAN PERÇEMI

Kan dolasimi düzensizligine, hemoraide karsi.

ÇAY

Bilinen özelliklerin üstüne, iyi bir idrar söktürücüdür. Hazimsizliklari da düzeltir.

DEFNE

Terletir, atesi düsürür. Vücuda rahatlik verir. Idrar ve adet söktürür. Istah açar. Sinir agrilarini dindirir.

DEREOTU

Yemeklerimizin, salatalarimizin bu süsü, ayni zamanda istah açar, kuvvet, çeviklik verir, bagirsak gazlarini giderir. Hazmi kolaylastirir, hiçbir zarari yoktur.

DEVEDIKENI

Ates düsürür. Terletir ve vücuda rahatlik verir.

DOMATES

Vitamin deposudur. Özellikle A vitamini bakimindan çok zengindir. Fakat içinde oksalat denen bir madde olduğundan böbreklerinde tas ve kum olanlarin fazla yemeleri iyi degildir.

DUT

Beyaz dutun yapraklari idrar söktürücüdür. 7 gr. Kadar yaprak 250 gr. Suda haslanip içilirse hemen etkisi görülür. Karadut daha çok doktorlukta kullanilir. Karadut surubu agizda, dis etlerinde meydana gelen iltihaplari iyilestirir. Bir parça hatmi çiçegini haslayip içine dut surubu konularak gargara yapilirsa bademcik iltihaplari geçebilir. Küçük çocuklarin agiz ve dis iltihaplarinda en çok kullanilan ev ilaci dut surubudur. Yutulsa bile hiçbir zararli etkisi yoktur.

EBEGÜMECI

Gögsü yumusatir. Öksürük keser. Mide bulantisi ve kusmalari önler. Atesi düsürüp vücuda rahatlik verir. Bogaz ve bademcik iltihaplarini giderir. Diseti hastaliklarini tedavi eder.

EKINAZYA ÇAYI

Soguk alginligi tedavisinde kullanilir. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarina karsi direnci arttirir.

ELMA ÇAYI

Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunlugu giderir. Idrar söktürür. Vücuttaki zararli maddelerin atilmasina yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taslarin dökülmesini saglar. Hazmi kolaylastirir. Kani temizler. Kolesterolü düsürür. Kabizligi giderir. Seker hastalarina faydalidir. Öksürügü keser. Atesi düsürür. Uçuklari giderir.

ELMA SIRKESI

Kilo vermede yardımcı olur. Cilt sagliginda önemli rolü vardir. Hazim ve dolasim sistemlerine faydasi vardir. Vücudu temizler.

ENGINAR

Karaciger ve böbrek yetersizliginde, bunlarin sancilarinda, sarilik ve gut hastaliklarinda, asiri sismanlikta, kurdesende, romatizmada ve egzamada oldukça faydalidir. Kan dolasimini düzeltir. Kolesterolün neden oldugu damar sertlesmelerinde, kalp sancilari, enfarktüs, beyin kanamalari gibi rahatsizliklarin önleyicisidir.

FESLEGEN

Öksürügü keser. Bas dönmesini durdurur. Ari sokmasinda faydalidir. Agiz yaralarini tedavi eder. Feslegen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi hasaratlari kaçirir.

FINDIK

Findik yapraklarinin 25 grami 1 lt. Suda haslanip içildiginde kani temizler.

GELINCIK

Nefes darligi, astim ve bronsitte rahatlik verir. Kan tükürme ve kusmayi önler. Yaniklari iyilestirir.

GLISERIN
Agizdan alindiginda, bagirsaklari yumusatir. Safra yollarinin tikanikligina iyi gelir, safra akimini kolaylastirir. Disaridan kullaniminda, deri çatlaklarina çok iyi gelir. 1 ölçü limon suyu, 1 ölçü kolonya ve ayni miktar gliserin karisimi deriyi yumusatir, çatlaklari giderir. Ev isi yüzünden elleri çatlayan kadinlar bu ilacin faydasini görür ve daima kullanirlar.

GÜL YAPRAGI
Özellikle kirmizi gülün yapraklari kullanilir. 20 gr. Gül 1 lt. Suda haslanarak bir fincan içildiginde ishali keser. Ayni su ise yapilan gargara bademciklerde, göz banyosu da gözlerdeki iltihaplara iyi gelir.

HAVUÇ
Mutfaklarimiza kadar girmis olan bu bitki diüretik ve stimülan etkileri ile bilinir. Ayrica zengin bir Vitamin E ve Karoten kaynagidir. Havuç çekirdekleri karminatif ve stimülandir. Flatulens, dizanteri ve kronik öksürükte çok faydalidir.

IHLAMUR
Sinirleri kuvvetlendirir. Uyku verir. Kansizligi giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soguk alginligi sikayetlerini giderir. Gögüs ve bronslari yumusatir. Kabizligi ve bağırsak spazmini giderir. Saç dökülmesini önler. Distan lokal veya tam banyo halinde alinirsa cildi yumusatir.

ISIRGAN OTU
Distan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kani çeker. Burun kanamalarini keser. Balgam söktürür.

ISIRGAN OTU ÇAYI
Metabolizmayi uyararak, zayiflamaya yardımcı olur. Vücudu toksinlerden arindirir. Saç derisine uygulanmasi kepegi ve saç dökülmesini önler.

ISPANAK
Kalp hastaliklarina, felce, yüksek tansiyona, yasliligin getirdigi göz hastaliklarina, kansere, hatta psisik rahatsizliklara karsi da etkili bir sebze.

KABAK
Pek çok çesidi içinden ilaç olarak kullanilan helvaci kabagidir. Bildigimiz kabak çekirdekleri helvaci kabagindandir. Tenya denilen bagirsak kurtlarini dökmede tuzsuz kabak çekirdegi harika bir ilaçtir. Hem çok etkin hem de tümüyle zararsizdir. Çocuklara 40 gr. Büyüklere 100 gr. Kabak çekirdegi verildiginde, tenya denen sinir bozucu parazitten kolayca kurtulmalari saglanir.

KANTORON OTU
Ates düsürücü ve mide ülserine rahatsizligina yardımcı.

KARABIBER
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alindiginda hem istah açar hem hazmi tanzim eder. Ev ilaci olarak, karabiber ihlamura karistirilip içilirse mide sancilarini kesmekle bire birdir. Yalniz tahris edici olduğundan az miktarda kullanilmasi sarttir.

KARANFIL
Mikroplari öldürür. Agrilari dindirir. Sinirleri uyarir. Hazmi kolaylastirir. Koku giderir. Istah açar. Soguk alginligina iyi geliyor. Uykusuzluk sorununda tedaviye yardımcıdir.

KEKIK
Bedeni kuvvetlendirir. Hazmi kolaylastirir. Kalp çarpintisini keser. Bagirsak iltihaplarini iyilestirir. Bagirsak solucanlarinin düsürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarini azaltir. Lezzet arttirici yönlerinin yani sira sagliga da çok yararli bir bitkidir. 40-50 gr. Kadari 1 lt. Suda haslanip ara sira bir çorba kasigi içilirse mide sularini arttirir, istah açar. Hazmi hareketlendirir, kolaylastirir. İçine kekik atilmis, vücudun dayanabilecegi sicakliliktaki su ile yapilan banyo romatizma agrilarina çok iyi gelir. Kekik çay gibi, içildiginde gögsü yumusatmak, öksürügü kesmek, sinirleri yatistirmak gibi degerli niteliklere sahiptir.

KEREVIZ
Vitaminler içerir. Midenin islevlerine yardımcı olur. Idrar olusturmaya yardımcı olur. Gut hastaliklarina, romatizmaya karsi etkilidir. Kilo vermeye yardımcı olur.

KETEN LOGUMU
Metabolizmayi hizlandiriyor ve bagirsaklari çalistiriyor.

KUSBURNU
Çok yogun vitamin zenginligi nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik saglar. 100 gram kusburnunda bir sandik portakala esdeger C vitamini vardir. Iyi bir rasitizm ilaci, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düsürücü ve bagirsak yumusaticisidir. Mide kramplarina ve sindirim sistemi zorluklarina karsi faydalidir. Romatizma agrilarini gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor. Selüliti engeller.

LAHANA
Kansere karsi etkili oldugu bilinen sebzelerin basinda gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karsi etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atilmasini saglar. Kandaki şeker miktarini düsürür. Sarilik ve safra kesesi hastaliklari için iyidir. Astima faydalidir.

LIMON
Vitamini bol. Romatizma agrilarini hafifletir. Gargara yapildiginda bogaz agrilarini giderir. Ates düsünür. Kisacasi saglik için beslenmemizin vazgeçilmez bir parçasidir.

MARUL
Uykusuzluga iyi gelir. Sinirleri yatistirir. Idrar söktürücü, iç temizleyicidir.

MAYDANOZ
Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacinin çogunu karsilar. Böbrekleri çalistirarak idrar getirir, kan sekerini normal seviyede tutar ve kansere karsi da koruyucudur.

MELEKOTU
Kan dolasimini düzenler. Terletir. Kurutulmus melekotu dövülüp basa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astim nöbetlerine faydalidir.

MEYANKÖKÜ
Grip, nezle, anjin ve nefes darligina faydalidir. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düsürür.

NANE
Istah açar. Hazmi kolaylastirir. Mide ve bagirsak gazini giderir. Ishali önler. Atesi düsürür. Iyilesmeyi çabuklastirir. Uykusuzluk, sikinti ve yorgunlugu giderir. Grip, soguk alginligi ve nezleye iyi gelir.

ÖKSEOTU
Kalbin atislarini arttirir. Damar kireçlenmelerinde faydalidir. Sara ve akciger kanamalarinda kullanilir.

PAPATYA
idrar yollari, böbrek sorunlarinda.

PAPATYA ÇAYI
Spazm çözücü, gaz gidericidir. Iltihaplari iyilestirir. Ülsere karsi koruyucu etkisi vardir. Agrili adet sikayetlerini giderir. Bagirsaklari çalistirir. Romatizma agrilarini hafifletir. Gargara suyu halinde kullanildiginda agiz ve bogaz yaralarini giderir. Papatya suyu ile sabah aksam göz banyosu yapildiginda, çapaklar engellenir. Saça sürülüp günese çikildiginda saçin rengini açar.

PIRASA
Idrar söktürür. Mide rahatsizligina iyi gelir. Kabizligi giderir. Basur memeleri için faydalidir. Böbreklerdeki kum ve taslarin düsürülmesine yardımcı olur.
Son Güncelleme : 23.01.2024 06:48:51
Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi Yorumları
şifre

6 Yorum Yapılmış "Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi"
kesnlikle ısırgan kekik bulunmaz bi nimet vücudu her türlü iltihap ve mikroptan arındırır ballı cayı kendi kafamdan yaptım içtim cok rahatlattı beni sayfaya ilk kez girdim ve aynısını burda paylasmıssınız sasırdım gorunce tek fark ben içine az limon sıktım kurutulmus sus biberinin tozunu içime cektim bi hapsurdum ki içimde ne var ne yok hepsi dısarı çıktı kesinlikle yapın ama onesınde terelyin sıcak bşiler için doktor degilim ama cok mantıklı hareket ederek kendime baıyorum doktorları aratmam
Hasan . 28.02.2013
CEVAP YAZ
bunlar işe yaramaz doktora gidin. aktarlar kazanmasın...
Yasin . 05.03.2014
CEVAP YAZ
Ezan okurken ses kısıklığı yaşıyorum neden olabilir..
Murat Bilgiç . 08.09.2014
CEVAP YAZ
boğazım ağrıyordu tavsiyelerine teşekkürler
Saniyeçakıl . 17.03.2013
CEVAP YAZ
Bilgileriniz için çok teşekkürler...
Ayşe . 26.03.2014
CEVAP YAZ
çok güzel şeyler vermişler
Tuana . 17.02.2013
CEVAP YAZ
Ateş Nasıl Düşürülür
Ateş Nasıl Düşürülür
Ateş nasıl düşürülür, ateş olması gereken vücut ısısının yüksek olması anlamını taşımaktadır. Yetişkinlerde de ateş yükselmesi olsa da daha çok çocuklarda etkili olur. Vücudun normal ısısı yaşla, genel sağlık durumuyla, bedenin hareketliliğiyle, giys...
Boğazda Tahriş
Boğazda Tahriş
Boğazda tahriş, farenjit olarak bilinen boğaz hastalığı yutakta meydana gelen iltihaplanma nedeniyle oluşur. Yutakta meydana gelen iltihaplanma boğaz ağrısı ile kendini gösterir. Boğaz tahrişi bazı faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. Soğuk algınlığ...
Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer ?
Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer ?
Boğaz ağrısı kaç günde geçer, boğaz ağrısı çocuklar dahil her yaş grubunda sıkça ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Daha çok soğuk algınlığı nedeni ile ortaya çıkan sağlık sorunlarından biridir. Boğaz ağrısı vakalarının %85'i virüs nedeni ile ortaya çı...
Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir
Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir
Boğaz gıcıklığına ne iyi gelir? Boğaz gıcıklanması daha çok soğuk havalarda etkili olan ve öksürük ile seyreden bir rahatsızlıktır. Boğaz gıcıklanmaya başladıktan bir süre sonra şiddetli öksürük devreye girer. Bu sorun geniz sağlığını etkilediği gibi...
Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir
Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir
Boğaz tahrişine ne iyi gelir? Boğaz tahrişi tıp alanında farenjit olarak adlandırılır. Yutağın iltihaplanması nedeni ile farenjit olarak adlandırılan boğaz ağrısı oluşur. Boğaz tahrişine yol açan bazı etkenler vardır. Boğaz tahrişi soğuk algınlığı ve...
Ses Telleri
Ses Telleri
Ses telleri, (Plica vocalis) gırtlak ortasında ve gırtlak boşluğunda bulunan ve mukoza salgılayan zar katmanıdır. Ses oluşumu için en önemli organdır. Sesler nefes alıp verilirken akciğerden çıkan havanın ses telleri arasından geçerken titreşmesi son...
Anjin
Anjin
Anjin, her yaştan kişiyi etkisi altına alabilen, boğazda iki tarafta bulunan tonsil veya bademcik denilen dokularda oluşan iltihapla yaşanan bir rahatsızlıktır. Tıpta tonsilit olarak adlandırılır. Tonsilit bademcik enfeksiyonu anlamına gelmektedir. T...
Boğaz Kuruluğu
Boğaz Kuruluğu
Boğaz Kuruluğu, Boğaz ağrısına yol açan ve farenjit olarak da bilinen boğaz enfeksiyonu, yılın her döneminde görülebilmekle birlikte özellikle viral ve bakteriyel hastalıkların yaygın olduğu kış aylarında daha çok görülür. Her yaş gurubunda ortaya çı...
Boğaz Yanması
Boğaz Yanması
Boğaz yanması, pek çok kişide görülmesi mümkün olan bir rahatsızlık türüdür. Boğazlarda oluşan yanma hissi için pek çok değişik etkenler var. Bunlardan en bilindikleri ise enfeksiyondan kaynaklanan hastalıklar ve sebebi belli olmayan asitlerdir. Gene...
Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir
Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir
Boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması genellikle bir hastalığın habercisi olarak oluşabilmektedir. Dolayısı ile ilk önce boğaz ağrısı ve yanması arttığı zaman doktora başvurmak gerekir. Boğaz yanması soğuk algınlığı ya da grip nedeni ile oluşmu...
Boğaz İltihabı
Boğaz İltihabı
Boğaz iltihabı, boğazda iki tarafta bulunan tonsil veya bademcik olarak adlandırılan dokuların iltihaplanmasıdır. Anjin ya da tonsilit olarak da bilinir. Rahatsızlık akut, subakut ve kronik seyirli olabilir. Akut olan türü virüs ya da bakterilerle bu...
Hamilelikte Boğaz Ağrısı
Hamilelikte Boğaz Ağrısı
Hamilelikte boğaz ağrısı, hamilelik dönemi bir kadının yaşayabileceği mucizevi ve heyecan dolu bir süreçtir. Bu dönemde anne adayının birçok hastalığa karşı dirençli ve dikkatli olması gerekir. Hamilelik döneminde bağışıklık sistemi diğer dönemlere g...

 

Ateş Nasıl Düşürülür
Boğazda Tahriş
Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer ?
Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir
Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir
Ses Telleri
Anjin
Boğaz Kuruluğu
Boğaz Yanması
Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir
Boğaz İltihabı
Hamilelikte Boğaz Ağrısı
Boğaz Hastalıkları
Boğaz Kültürü
Bebeklerde Boğaz Enfeksiyonu
Bakterilerden Kaynaklanan Boğaz Ağrısı
Boğaz Kanseri
Boğaz Ağrısı Bulaşıcı mı ?
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavisi
Ses Kısıklığı
Boğaz Yanması Neden Olur
Hangi Hastalıklarda Boğazımız Ağrır ?
Boğaz Ağrısı
Boğaz Kuruluğu Nedenleri
Boğaz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir
Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir
Gırtlak Kanseri
Boğaz Ağrısı Nedir ?
Boğaz Ameliyatı
Popüler İçerik
Boğaz Hastalıkları
Boğaz Hastalıkları
Boğaz hastalıkları, bir çok sebebe bağlı olarak gelişebilen ve çeşitlilik gösteren hastalık türleridir. Genel olarak sıralayacak olursak;FarenjitFaren...
Boğaz Kültürü
Boğaz Kültürü
Boğaz kültürü, bademcik ile yutak bölümünde oluşan bakterilerin anlaşılmasına ve bölgede olduğu belirlemeye yönelik yapılan testtir. Boğazda hastalık,...
Bebeklerde Boğaz Enfeksiyonu
Bebeklerde Boğaz Enfeksiyonu
Bebeklerde boğaz enfeksiyonu, yıl içerisinde her mevsimde görülebilir. Kış ve sonbahar dönemlerinde mevsim koşullarından kaynaklanan sebeplerden, yaz ...
Bakterilerden Kaynaklanan Boğaz Ağrısı
Bakterilerden Kaynaklanan Boğaz Ağrısı
• Çeşitli tip streptokoklar boğaz ağrısına sebebiyet verebilir. Streptokoklar bademcik enfeksiyonu, zatürre, sinüzit ve kulak hastalıklarına da neden ...
Boğaz Kanseri
Boğaz Kanseri
Boğaz Kanseri, gırtlak kanseri olarak literatürlerde yer almaktadır. Nedenleri tam olarak bilinmemesine rağmen hayati tehlike açısından ve günlük ya...
Boğaz Ağrısı Bulaşıcı mı ?
Boğaz Ağrısı Bulaşıcı mı ?
Boğaz ağrısı enfeksiyon etkenine bağlı olarak bulaşıcı olabilir, özellikle viral enfeksiyonlar ve A grubu beta hemolitik streptokok adı verilen bakter...
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri, Boğaz ağrısına neden olan boğaz enfeksiyonu tıp dilinde farenjit olarak adlandırılmaktadır. Yıl içinde her dönem ortaya...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ateş Nasıl Düşürülür
Boğazda Tahriş
Boğaz Ağrısı Kaç Günde Geçer ?
Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir
Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir
Geçmeyen Bogaz Agrım
Boğazda Ağrı Ve Yanma
Boğaz Ağrısııı
Sürekli Bogaz Agrısı
Sürekli Bogaz Agrısı İçin Ne Yapmalıyım
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Geçmeyen Bogaz Agrım
Boğazda Ağrı Ve Yanma
Boğaz Ağrısııı
Sürekli Bogaz Agrısı
Sürekli Bogaz Agrısı İçin Ne Yapmalıyım
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024